Kouluni, SRH Neckargemünd, on kooltaan erittäin suuri. Siihen kuuluu eri kouluja, mutta ne ovat kaikki tavallaan saman katon alla. Kouluun kuuluu useita eri rakennuksia, mutta niihin kaikkiin on käynti sisäkautta. Kuitenkin täällä on helppo liikkua, kun reitit on kerran oppinut.

 

Täällä on leveät käytävät, tarpeeksi hissejä ja jo mainittu liukumäki hätätilanteita varten. (Täällä sattui muutama päivä sitten palohälytys, jolloin jouduin tai pääsin käyttämään sitä ihan oikeasti. Myöhemmin selvisi, että hälytys oli aiheeton.) Koulun käytävillä on myös inva-wc:t naisille ja miehille erikseen. Työpäivän aikana käydään syömässä koulun ruokalassa, jossa leimataan ruokailu samalla tavalla kuin koululla, jossa olen kirjoilla. Täällä on tunnin lounastauko ja myös puolen tunnin tauko aamiaisen syömistä varten, joten ennen työpäivän alkamista ei välttämättä tarvitse laittaa aamiaista ollenkaan.

 

Koulun yhteydessä sijaitsevassa asuntolassa on kaikissa kerroksissa kaksi yhteiskeittiötä, oleskelutilat ja atk-huone, sekä työntekijä, jolta voi tarvittaessa kysyä neuvoa. Kaikissa huoneissa on hätänapit sängyn vieressä, ja täällä on myös öisin hoitajan päivystys. Saksalaiset ovat myös kovia kierrättämään: jopa huoneissa on kolme eri roskista, johon lajitella.

 

IMG_0461.jpgIMG_0405.jpgIMG_0431.jpgIMG_0460.jpgIMG_0433.jpg